Orgolii pe Siret: Galaţi + Brăila ar trebui să fie = Love

Orgolii pe Siret: Galaţi + Brăila ar trebui să fie = Love
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mai bine de două luni, brăilenii ne-au întins mâna pentru a constitui împreună o Asociere de Dezvoltare Intercomunitară, dar aleşii Galaţiului îşi ascund mâinile în… buzunar. Cele două judeţe au un trecut împreună şi, dincolo de orgolii, pot avea un viitor comun. Pentru că istoria se repetă, vă invităm la o privire retrospectivă asupra vremurilor în care Galaţiul a fost peste Brăila.

În vremea lui Carol al II-lea, din Ţinutul din Dunărea de Jos, cu capitala la Galaţi, făceau parte Brăila şi Tulcea. În anii ’50, când au fost desfiinţate judeţele, din Regiunea Galaţi făceau parte raioanele Brăila, Focşani şi Vrancea. În 1968, judeţul Galaţi a fost cât pe-aici să înghită Brăila, fapt care a stârnit emoţii şi nemulţumire maximă printre brăileni care nu-şi doreau altceva decât "independenţa" faţă de noi. Amănunte despre acele vremuri puteţi citi pe larg în articolul "Pentru o zi Galaţiul a fost... sub Brăila".

Dar trecutul rămâne trecut şi ceea ce contează este viitorul. Şi ca să nu se creadă că suntem subiectivi, iată ce a declarat la ultima şedinţă de CL primarul Marius Stan: "Dacă nu ne trezim, singuri suntem sortiţi pieirii. Împreună, trei judeţe avem forţa, motivaţia, avem toate motivele din lume să putem emite pretenţii ca centrul noii regiuni să fie aici, în zona noastră".

Citit 1866 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.